Sunday, 10 September 2017

JELAJAH MENU RESTORAN MABIQ- PATIN MASAK GULAI TEMPOYAK

Restoran MABIQ adalah restoran yang berkonsepkan masakan asli Negeri Pahang. Oleh hal sedemikian, menu ikan patin masak tempoyak adakah kekuatan/ competitive advantage bagi restoran ini selain paeh patin.  Restoran MABIQ kategorikan tiga bahagian ikan patin iaitu bahagian kepala, ekor, dan badan bagi sesuai citarasa pelanggan.



                                   Patin Masak Gulai Tempoyak- Bahagian Kepala
                                                       Harga: RM 9.00/Ketul



                                    Patin Masak Gulai Tempoyak- Bahagian Ekor
                                                       Harga: RM 9.00/Ketul



                                     Patin Masak Gulai Tempoyak -Bahagian Badan
                                                         Harga: RM 8.00/Ketul


INFO:

  • Harga, kualiti, dan kuantiti Patin Masak Gulai Tempoyak Restoran MABIQ di Kampung Peramu dan Restoran MABIQ2 di Tanjung Lumpur adalah sama.
  • Ikan Patin (Pangasius Sutchi) adalah hidupan air tawar. 
  • Ikan Patin yang dijual secara komersial diternak secara kolam dan sangkar. 
  • Restoran MABIQ menggunakan Ikan Patin yang diternak secara sangkar kerana kualiti ikan lebih baik.
  • Ikan Patin mempunyai kandungan lemak rendah dan tinggi protin
  • sumber Omega 3, kaya protin, sederhana-rendah lemak tepu, sifar karbohidrat, 60% kalori daripada protin, 40% adalah  lemak.

Sumber Info:

No comments:

Post a Comment